duminică, 28 martie 2010

CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE

INGREDIENTE:200ml lapte,200ml frisca lichida,4oua,1mar,1zahar vanilat,1esenta rom,1lingura amidon alimentar,1lingura faina,6linguri zahar;MOD DE PREPARARE:Intr-o craticioara mai mica punem la caramelizat 3linguri de zahar.Rotin craticioara din cand in cand pentru a o tapeta cu zaharul caramelizat.Lasam la racit.Curatam un mar si ii coatem casuta de samburi apoi il taiem feliute subtiri.Feliile de mar le asezam circular peste zaharul ars.Separat,batem ouale cu 3linguri de zahar,esenta de rom,zaharul vanilat si subtiem cu laptele,apoi cu frisca batuta in prealabil,apoi adaugam faina si amidonul.Rasturnam incet compozitia peste mere,care se vor ridica la suprafata.Se pune la cuptor la foc mic,45-50minute.Este gata cand compozitia s-a rumenit usor si s-a desprins de pe peretii vasului.Se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna pe un platou mai adanc.Se orneaza cu frisca si se serveste foarte rece

2 comentarii:

  1. Buna ,Ela! Sa inteleg ca esti la inceput de drum cu blogul? O sa ai ce arata!Iti doresc bafta!
    O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc,Janet,da sunt la inceput

    RăspundețiȘtergere