joi, 8 iulie 2010

CIORBA DE ROSII CU PERISOARE

Ingrediente

  • 2cepe verzi
  • 5-6rosii cherry
  • 1ardei gras
  • 2cartofi
  • 700ml suc de rosii
  • sare,piper,vegeta
  • 1cub vegeta pui cu leustean
  • 500gr carne tocata de curcan
  • 20gr orez
  • 1legatura marar
  • 1legatura patrunjel
  • 1ou
  • 1legatura leustean
  • 2morcovi

Mod de preparare

Se curata  si se taie cubulete ardeiul,cartofii,ceapa,rosiile si morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei.Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit.
Separat,intr-un castron,se pun carnea tocata,orezul,oul si verdeata(mararul si patrunjelul)tocata marunt.Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piper.Se framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele.Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei.Dupa ce au dat de cateva ori in clocot,se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume.Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba vreo 30minute,se sareaza si se pipereaza dupa gust,se adauga vegeta si cubul de pui cu leustean,borsul sau zeama de lamaie.
Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt

Reteta in imagini

6 comentarii:

  1. Ela, cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie............o portie se poate ,te rog?
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria....la tine ma gandeam mai devreme,te asteptam la masa pe bucataras...

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelenta ciorba pregatita de tine, Ela! O mananci cu ochii, asa de bine arata. Dar totusi... tu, ciorba :)))?????? Tin minte ca ziceai ca nu mananci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tavi,Tavi....nu mananc ciorbe,dar le fac pt sotul meu...de data asta am mancat mai toate perisoarele din ea....e un inceput,nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Este un inceput mai mult decat promitator :). Poate intr-o zi va scapa si o lingura cu zeama si, in fine, iti vei da si tu seama ce bunatati faceai si nu mancai.

    RăspundețiȘtergere