vineri, 20 august 2010

MUSACA DE VINETE CU SOS BECHAMEL


  • 5vinete
  • 1ardei gras
  • 2cepe
  • 5rosii mari
  • 1legatura patrunjel
  • sare,piper,vegeta
    • 5linguri rase de faina
    • 3linguri rase de unt
    • 400ml lapte
    • 600gr carne tocata amestec

    Mod de preparare

    Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri,se sareaza si se aseaza pe un fund de lemn inclinat,ca sa se scurga de zeama.Se clatesc cu apa rece si se preseaza in palme pt a se scurge de apa.
    Se curata ceapa,rosiile se decojesc si se pun in robotul de bucatarie,apoi se pun in putin ulei si se lasa la calit.Se adauga carnea tocata,sare si piper si se lasa la distuit inca 20-25minute.Se opreste focul,apoi se pune patrunjelul tocat in compozitie,se potriveste de gust cu sare si piper si putina vegeta daca mai este nevoie.
    Separat,se topeste untul la foc mic,se adauga faina repede si se amesteca bine.Se stinge cu laptele,pus incet,sa nu se faca cocoloase si se amesteca continuu pana se face compozitia ca un sos.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
    Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet,se pune un strat devinete,unul de carne,apoi de sos,si din nou la fel,pana se termina ingredientele.Ultimul strat sa fie de sos.
    Se da la cuptor 45 minute,apoi se scoate si se adauga cascavalul ras si parmezanul si se mai da la cuptor inca 15minute.

    Reteta in imagini

    2 comentarii:

    1. Vreau o portie de musaca si un buchet de trandafieri.
      Pup si imbratisez cu mult drag, Eluca mea draga.

      RăspundețiȘtergere
    2. Maria iti dau ,ca am de unde,ti-am spus ca te astept....

      RăspundețiȘtergere