marți, 17 noiembrie 2015

TORT TREI CIOCOLATE

Am tot vazut tortul asta si m-am gandit ca ar trebui incercat.Am studiat piata si am ajuns la varianta aceasta.Am ales reteta de creme a Jamilei doar ca am dat putina aroma cremelor.Ar fi trebuit insiropat blatul dar nu am uitat.Folositi smantana pentru frisca neindulcita pentru ca ciocolatele sunt destul de dulci ele singure.Esenta de cafea si lichiorul de oua nu sunt neaparat necesare daca nu aveti.Ciocolata sa fie cat mai de calitate.La crema de ciocolata alba folosim mai multa gelatina.Pregatirea se intinde pe o mai multa bucata de timp pentru ca trebuie lasate cremele sa se intareasca pe rand.Tortul il lasam peste noapte la frigider inainte sa il taiem.Ornam dupa preferinte.Eu l-am imbracat in dantela de ciocolata dar este aspectuos si fara.
BLAT:
2oua
100gr zahar
3linguri ulei
15gr cacao
1/4lingurita praf de copt
50gr faina
1praf de sare
Blatul il insiropam cu ce vrem,dupa gust,zeama de la un compot de visine e foarta buna.
CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
3OOgr cicolata cu cat mai mult la suta cacao
250ml smantana pentru frisca neindulcita(LA DORNA)
8gr gelatina alimentara
40gr unt
CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE:
3oogr ciocolata cu lapte
250ml smantana pentru frisca neindulcita
1lingura esenta de cafea(sau de rom)
40gr unt
8gr gelatina alimentara
50ml apa
CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
300gr ciocolata alba
250ml smantana pentru frisca
40gr unt
50ml apa
12gr gelatina alimentara
50ml lichior de oua
Pregatim blatul:galbenusurile le frecam cu uleiul.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mai mixam putin.Faina,cacaoa si praful de copt le trecem print-o sita si le adaugam treptat la oua,.amestecand usor.Tapetam fundul unei forme(de 21cm cu hartie(ar fi trebuit o forma mai mare)in care punem aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 15minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema de ciocolata neagra: gelatina o punem la inmuiat cu apa.Rupem ciocolata bucati si impreuna cu untul cubulete punem pe un vas cu aburi la topit,amestecand mereu,pana se topeste.Luam de pe foc si adaugam gelatina si amestecam bine.Lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca,dar nu mult,sa nu se striceDaca ciocolata topita s-a racit bine,punem frisca treptat in ea si amestecam usor.Punem crema de ciocolata amaruie peste blatul insiropat dupa gust(blatul il avem in forma cu margini detasabile pe care o tapetam pe margini cu folie alimentara(daca avem o forma de silicon,e mai simplu,nu avem nevoir de folie)si nivelam.Dam la congelator cam 20minute,timp in care pregatim crema de ciocolata cu lapte,la fel ca si cea cu ciocolata amaruie,numai ca aici adaugam si esenta de cafea cand topim ciocolata..Punem peste ciocolata amaruie si mai dam la congelator inca 20minute.Pregatim si crema de ciocolata alba,la care adaugam lichiorul de oua la ciocolata topita.Punem peste crema de ciocolata cu lapte si dam la rece cateva ore,pana se intareste(nu la congelator)Ornam dupa gust.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu