miercuri, 18 mai 2016

PRAJITURA SNICKERS EXTRA


BLAT:
8albusuri
 8linguri zahar sau 8linguri green sugar stevia
250gr nuca macinata
4linguri faina
1lingurita praf de copt
1praf de sare
GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
300gr ciocolata alba
2linguri ulei
100ml smantana pentru frisca
CREMA CARAMEL:
 12linguri zahar
250gr unt de calitate (82 la suta)
8galbenusuri
200gr alune (prajite putin inainte)
50gr stafide
GLAZURA NEAGRA:
250gr ciocolata neagra
75gr ciocolata snickers
50gr unt
100gr alune nesarate
100ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE:
BLATUL:
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat green sugar si mixam bine.
Amestecam faina,praful de copt si nuca macinata in care adugam treptat albusurile batute,amestecand usor.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Lasam sa se raceasca complet.
Punem intr-o craticioara ciocolata alba cu frisca si uleiul si topim apoi adaugam glazura peste blatul racit.Lasam sa se raceasca COMPLET glazura.
CREMA CARAMEL:
Punem 8linguri de zahar intr-o craticioara la topit,la foc mic,amestecand continuu.Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam bine pana se topeste untul.
Intre timp pregatim si crema.Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana se albescsi turnam peste caramel,amestecand bine.Adaugam si alunele,stafidele,omogenizam compozitia si lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia.Lasam sa se raceasca apoi o adaugam peste glazura alba si nivelam.Dam la rece.
Cand s-a racit complet crema,pregatim glazura neagra:punem ciocolata rupta bucati(cea neagra si snickersul)cu untul si frisca si lasam sa se topeasca,amestecand continuu.Punem alunele si omogenizam..Dam la rece cateva ore














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu